Selalu Kisar Bawang Merah, Halia Guna Air Kan? Cuba Petua Ni

loading...
Selalu Kisar Bawang Merah, Halia Guna Air Kan? Cuba Petua Ni


Nak bahan kisar anda lagi sedap?
Cuba buat petua ni..
1. Jangan kisar guna air tak sedap.

2. Kisar guna minyak masak.

3. Bila menumis, curah jer bawang merah, bawang putih, halia dan lain lain yang telah dikisar dalam kuali panas tanpa minyak (pasal dlm bawang dah ada minyak). 

4. Tumis jangan sampai minyak naik.. sampai 'golden brown'... bau & rasanya akan bertukar menjadi bertambah enak.
Selamat mencuba!
loading...

0 Response to "Selalu Kisar Bawang Merah, Halia Guna Air Kan? Cuba Petua Ni"

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

facebook KLIK PANGKAH 2 KALI UNTUK TUTUP Button Close